Om

OM OSS Paradise Rehab

GÅRDEN PARADIS

Paradiset är från början ett litet soldattorp som min farfars far köpte i början på 1900-talet. Sedan dess har denna lilla gård stannat inom familjen.

 

Gården har ett boningshus på 5 rum & kök under renovering, ett stall med 2 spiltor & 3 boxar, en lösdrift, en gräsbana & ett antal garage. Så småningom kommer det även finnas rundkorall, ridbana, separata rehabiliteringshagar med tillhörande box och ridhus. Till gården tillhör 12 hektar mark blandat beten, åkermark & skog.

 

BAKOM FÖRETAGET

Jag som driver Paradise Rehab heter Petra och är född -88. I grund och botten utbildad servitris och arbetat med detta i 10 år. Höll som de flesta småtjejer under 90-talet på med hästar och gick på ridskola. Haft egna hästar sedan -98. Arbetade mycket och har ett brinnande intresse för de "skadade fågelungarna" som min kära lärare uttryckte det. På den tiden handlade de mest om de så kallade problemhästarna. Höll mest på med hoppning och körning såväl bruks som precision.

 

Försvann ifrån mitt stora hästintresse några år (2006-2010) efter bland annat en olycklig bortgång för min tävlingshäst samt en höftskada från en ridolycka.

Saknade dock hästarna och bestämde mig för att sadla om till western. Hittade en liten "fågelunge" utanför Skara som inte litade på mycket i världen.

2011 funderade jag mycket över mitt arbete med dessa speciella hästar och kände att hur avgör jag säkert om det är fysisk eller psykiska problem hos dem och bestämde mig för att börja läsa.

Då startade jag på utbildning hos UPH (Utbildningscentrum för Professionell Häst & Humanvård) där jag under min utbildning märkte hur många gånger det är problem hos en ryttare som skapade felstegen hos hästen så vidareutbildade mig även på Humansidan.

 

Våren 2018 startade jag min nya roll som hotellchef och därför ligger företaget vilande sedan december 2018.